035 275-232 | 062 066-130

Estetski Facing / Ljuspica

Estetski Facing / Ljuspica

Estetski facing (ljuspica) je individualno producirani facing unikatnog koncepta. Prirodno je da se zubi troše pod uticajem hrane,pića, kiselina te bruksizma. Zubi gube svoju glazuru u širini i dužini. U Dental Centru Alma smo u stanju da rekonstruišemo veličinu, boju, formu te poziciju i dužinu Vaših zuba. Estetski facing je Vaš stari zub jak,lijep i zdrav.

Novost kod Estetskih facinga je razvoj takozvanog Non-Prep Facing-a. Ovom tehnikom smo u stanju vršiti korekcije bez oštećenja Vašeg zuba. Fantastična tehnika za Vaš novi osmijeh.

Troškovi estetskih facinga

Troškovi Estetskih Facinga se teško stavljaju u fiksne troškove jer svaka usta su različita stoga traže individualni pristup i tretman. Planirajte termin u našem Dental Centru Alma kako bi dobili detaljan uvid u tretman i troškove.

Naši Estetski facinzi se prave individualno za svaki zub te vraćaju pacijentu njegov karakter. Kako smo već naveli prirodno je da se zubi “troše” pod raznim uticajima i gube svoj volumen i ljepotu. U našem Dental Centru Alma smo u stanju da rekonstruišemo Vaš zub ili zube. Forma zuba može da utiče i na fonetiku (izgovor), mi smo u stanju da Estetskim Facingom kreiramo situaciju kako bi promjenili fonetiku kod pacijenta.

Estetski Facing je veoma popularan kod pacijenata, takodje u Stomatologiji se sve više pristupa minimalno invazivnim tehnikama u cilju prezervacije zdravog zubnog tkiva a poboljšanju estetike.

Naši Estetski Facinzi su ca. 0,2 mm tanki, skoro kao papir te se prave Individualno u našoj laboratoriji. Klasične ljuspice su izmedju 0,8-10 mm.

Zbog kompleksnosti tehnike i obrade materijala možemo se pohvaliti da smo jedni među par centara u Europi koji prate i realizuju Non-Prep tehniku u cilju očuvanja zubnog tkiva.

Estetski Facing je Non-Prep Facing i može se postaviti kako na cijeli zub tako i na samo jedan dio zuba a sve u cilju očuvanja zdravog tkiva Vašeg zuba i nepotrebnog brušenja. Tretman je uglavnom bezbolan i bez anestezije.

Non Prep Facings takodje moze biti korekcija “ćoska” zuba kao rješenje kod traume ili bruksizma.

Tačnost Estetskog Facinga mjerimo u mikronima i pristajat će uz orginalnu boju Vašeg zuba.

Minimalni tretman u stolici sa perfektnim rezultatom!

Mogućnosti tretmana sa Estetskim Facingom su mnogobrojne:
* Izmjena boje ili forme zuba
* Popunjavanje razmaka (diasteme) između zuba
* Vraćanje u prvobitno stanje dužine zuba, npr. erozija usred bruksizma
* Reparacija polomljenih površina (uglavnom ugao zuba)
* Trajano bjeljenje zuba
* Maskiranje krivih zuba
* Korekcija izgovora (fonetika)

facing1

facing2