Učitavanje. Molimo za strpljenje...


GingivoplastikaZa vrijeme informativnog razgovora izvršit ćemo detaljan pregled balansa izmedju zuba sa zubnim mesom – te stanja zubnog mesa.  Svakako postoje različitosti u balansu zub-zubno meso, možemo reći da postoji previše ili premalo zubnog mesa u odnosu na zub ili jednostavno rečeno asimetričnost.

Zajedno sa Vama ćemo definisati sta je optički idealna dužina zubnog mesa. Ovaj dio zavisi od Vaše čeljusti i profila lica..Ako pričamo o previše zubnog mesa – optički zubi izgledaju kraći. Takodje ovaj odnos može sugerisati da su zubi predugački. Rješenje bi bilo transplantacija zubnog mesa. U našem centru možemo suptilno za svakog kreirati idealnu sliku totalnog rjesenja.

Povučeno zubno meso

Povučeno zubno meso se ne vraća. Povučeno i izgubljeno zubno meso može se rekonstruisati sa transplantacijom.. Ovaj tretman treba da sanira stomatološki problem kod Vaših zuba. Potrebno zubno meso će se uzeti sa nepca te se transplantirati na vrat Vaših zuba. Transplantirano tkivo će zarasti na postojećem zubnom mesu te će popuniti mjesto povučenog zubnog mesa. Sa transplantacijom zubnog mesa smo u stanju estetski poboljšati totalnu sliku Vašeg osmjeha.
http://www.dentalcentaralma.com/wp-content/uploads/4-gingivoplastika.jpg
logo-light

Dugogodišnje iskustvo i rad po visokim evropskim standardima i protokolima, su ono na što smo ponosni, a takvu praksu nastavljamo da pružamo i našim pacjentima u Tuzli.
Individualni pristup svakom pacjentu, detaljan plan terapije, pri čemu se poštuju kako želje pacjenta tako i mogućnosti koje pruža savremena stomatologija, su ono po čemu će nas pacjenti prepoznati.

Novosti

    Like Us :)

    Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

    © Copyright 2017.| Dental Centar "ALMA" Tuzla. Sva prava zadržana.

    Powered by DigitalConsultingLABs