Učitavanje. Molimo za strpljenje...


Estetski facing/ljuspicaEstetski facing (ljuspica) je individualno producirani facing unikatnog koncepta. Prirodno je da se zubi troše pod uticajem hrane,pića, kiselina te bruksizma. Zubi gube svoju glazuru u širini i dužini. U našem Dental Centar Alma smo u stanju da rekonstruišemo veličinu, boju, formu te poziciju i dužinu Vaših zuba. Estetski facing je Vaš stari zub jak,lijep i zdrav.

Novost kod Estetskih facinga je razvoj takozvanog Non-Prep Facing-a. Ovom tehnikom smo u stanju vršiti korekcije bez oštećenja Vašeg zuba. -Fantastična tehnika za Vaš novi osmijeh.-

TROŠKOVI ESTETSKIH FACINGA

Troškovi Estetskih Facinga se teško stavljaju u fiksne troškove jer svaka usta su različita stoga traže Individualni pristup i tretman. Planirajte besplatan termin u našem Dental Centar Alma kako bi dobili detaljan uvid u tretman i troškove.

Naši Estetski facinzi se prave individualno za svaki zub te vraćaju pacijentu njegov karakter. Kako smo već naveli prirodno je da se zubi “troše” pod raznim uticajima i gube svoj volumen i ljepotu.. U našem Dental Centar Alma smo u stanju da rekonstruišemo Vaš zub ili zube. Forma zuba može da utiče i na fonetiku (izgovor) , mi smo u stanju da Estetskim Facingom kreiramo situaciju kako bi promjenili fonetiku kod pacijenta.

Estetski Facing je veoma popularan kod pacijenata, takodje u Stomatologiji se sve više pristupa minimalno invazivnim tehnikama u cilju prezervacije zdravog zubnog tkiva a poboljšanju estetike.

Naši Estetski Facinzi su ca. 0,2 mm tanki, skoro kao papir te se prave Individualno u našoj laboratoriji. Klasične ljuspice su izmedju 0,8-10 mm.

Zbog kompleksnosti tehnike i obrade materijala možemo se pohvaliti da smo jedni među par centara u Europi koji prate i realizuju Non-Prep tehniku u cilju očuvanja zubnog tkiva.

Estetski Facing je Non-Prep Facing i može se postaviti kako na cijeli zub tako i na samo jedan dio zuba a sve u cilju očuvanja zdravog tkiva Vašeg zuba i nepotrebnog brušenja. Tretman je uglavnom bezbolan i bez anestezije.
Non Prep Facings takodje moze biti korekcija “ćoska” zuba kao rješenje kod traume ili bruxizma.

Tačnost Estetskog Facinga mjerimo u mikronima i pristajat ce uz orginalnu boju Vašeg zuba.
Minimalni tretman u stolici sa perfektnim rezultatom.! Mogučnosti tretmana sa Estetskim Facingom su mnogobrojne:

 • Izmjena boje ili forme zuba
 • Popunjavanje razmaka (diasteme) između zuba
 • Vraćanje u prvobitno stanje dužine zuba, npr. erozija usred bruxizma
 • Reparacija polomljenih površina (uglavnom ugao zuba)
 • Trajano bjeljenje zuba
 • Maskiranje krivih zuba
 • Korekcija izgovora (fonetika)http://www.dentalcentaralma.com/wp-content/uploads/2-facing.jpg

http://www.dentalcentaralma.com/wp-content/uploads/3-facing2.jpg
logo-light

Dugogodišnje iskustvo i rad po visokim evropskim standardima i protokolima, su ono na što smo ponosni, a takvu praksu nastavljamo da pružamo i našim pacjentima u Tuzli.
Individualni pristup svakom pacjentu, detaljan plan terapije, pri čemu se poštuju kako želje pacjenta tako i mogućnosti koje pruža savremena stomatologija, su ono po čemu će nas pacjenti prepoznati.

Novosti

  Like Us :)

  Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

  © Copyright 2017.| Dental Centar "ALMA" Tuzla. Sva prava zadržana.

  Powered by DigitalConsultingLABs